Şeful Edenred: Cu un tichet de masă, în România poţi cumpăra două sticle cu lapte, în Cehia şase sticle, iar în Spania 12 sticle

Autor: Adelina Mihai 11.08.2015

România nu are alimente ieftine prin comparaţie cu alte state europene, iar mitul mâncării ieftine este uşor de demontat dacă se face o analiză în ceea ce priveşte puterea de cumpărare reală a oamenilor, a explicat Vianney du Parc, directorul general al emitentului de tichete Edenred România.

„Dacă ne uităm la preţul mâncării, România este departe de a fi cea mai ieftină ţară din Europa. Noi am făcut un sondaj pentru a vedea ce se poate cumpăra cu un tichet de masă în mai multe ţări, iar rezultatele au arătat că, în România, cu un tichet de masă care are o valoare echivalentă cu circa 2 euro, poţi cumpăra două sticle cu lapte, pe când în Cehia, unde valoarea unui tichet este de 4,7 euro, poţi cumpăra 6 sticle cu lapte, iar în Spania, cu un tichet în valoare de 9 euro, poţi cumpăra 12 sticle cu lapte. Preţul alimentelor nu este deloc mic în România şi în mod cert valoarea tichetelor de masă nu este adaptată la preţuri“, a spus Vianney du Parc, executivul francez care a preluat la începutul acestui an conducerea businessului Edenred în România.

În prezent, valoarea unui tichet de masă în România – beneficiu pe care îl primesc circa două milioane de salariaţi din economie – este de 9,41 lei (cca. 2,1 euro) şi este acordat pentru fiecare zi lucrătoare.