Qualitance discută cu americanii de la SolPass dezvoltarea unei soluţii de securitate IT bazate pe date biometrice

Autor: Ioana Nita 11.08.2015

Compania locală Qualitance, specializată în furnizarea de servicii de consultanţă şi testare software, este în discuţii pentru a încheia un parteneriat cu firma SolPass din SUA pentru a implementa şi extinde soluţia de securitate IT cu acelaşi nume dezvoltată de compania americană pe baza tehnologiei biometrice.

„Suntem în discuţii avansate referitor la un parteneriat tehnologic. Ca­pabilităţile tehnologice ale Qualitance ne pun în poziţia de a susţine extinderea tehnologiei SolPass şi aplicaţiile acesteia“, a declarat Ioan Iacob, managing partner în cadrul Qualitance, com­panie care anul trecut a avut afaceri de 3 milioane de euro, din care 35% au provenit de pe piaţa americană.

Parteneriatul tehnologic nu vizează zona de recomericalizare, distribuţie şi licenţiere, ci presupune implementarea şi extinderea tehnologiei soluţiei SolPass şi a aplicaţiilor acesteia.

„În prezent am ajuns la acorduri de parteneriate cu 12 firme din SUA, Orientul Mjlociu şi Asia şi suntem în discuţii şi cu alte companii”, a precizat John Napoli, fondatorul şi CEO-ul SolPass. Compania, înfiinţată în oraşul american Denver, a dezvoltat o soluţie de verificare a identităţii, atât hardware şi software, prin intermediul căreia angajaţii unei companii se pot autentifica în sistemul IT doar pe baza informaţiilor biometrice.