Acţionarii Astra au votat în AGA suspendarea majorării de capital, dar rămâne să se pronunţe ASF, care a cerut majorarea

Autor: Liviu Popescu 11.08.2015

Acţionarii companiei de asigurări Astra, aflată în redresare financiară, au votat în adunarea generală de ieri suspendarea procedurii de majorare a capitalul social cu 425 milioane de lei, cerută de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru ca firma să îndeplinească standardele de capital. ASF nu a comentat ieri decizia acţionarilor Astra. Aplicarea aceste decizii este sub semnul întrebării, având în vedere că în data de 10 iulie 2015, KPMG, administratoul judiciar al companiei, odată cu convocarea AGA a publicat punctul de vedere al ASF care menţionează că suspendarea unei oferte publice în curs se poate face doar de către ASF şi nu la cererea acţionarilor, conform legii pieţei de capital.

Procesul de majorare a capitalului ajunsese în cea de-a treia etapă, destinată investitorilor instituţionali, după ce în primele două etape acţionarii existenţi au subscris acţiuni de numai 134.000 de lei (30.000 de euro).