Brandul turistic al Pragăi a atras 16 hoteluri de lux. Bucureştiul „găzduieşte“ doar şapte

Autor: Cristina Roşca 13.08.2015

Bucureştiul are şapte hote­luri de lux, de două ori mai puţine decât Pra­ga, cea mai cunoscută capi­tală din Europa Cen­trală şi de Est din punct de vedere turistic. De altfel, după numărul de hoteluri de lux, România se află pe poziţia a treia, după Praga şi Budapesta, însă înainte de Var­şovia şi Sofia, potrivit datelor ofe­rite de com­pania de cercetare de piaţă STR Global.

Numărul hote­lurilor de lux nu se referă la numărul total al hotelurilor de cinci stele, ci la numărul pro­prie­tăţilor care în­de­plinesc o serie de condiţii valabile la nivel mondial pen­tru a fi considerate de lux, conform oficialilor STR Global.

„Există un sistem la nivel inter­naţional în funcţie de care se clasifică hotelurile de lux, sistem împă­mântenit de zeci de ani“, spune Sorin Ionescu, fondator şi director al companiei de consultanţă în domeniul hotelurilor Fivestar Hospitality. Potrivit datelor ZF, hotelurile incluse de STR Global în categoria de lux sunt JW Marriott, Intercontinental, Hotel Cişmigiu, Hotel Epoque, Hotel Pullman, Radisson Blu şi Athénée Palace Hilton. Nu este inclus hotelul Sheratton, care însă urmează a fi deschis în următoarea perioadă după redenumirea din Howard Johnson.