UniCredit a acordat o linie de finanţare de peste 20 de milioane de euro producătorului de carne Degaro

Autor: Andrei Mazurchievici 13.08.2015

Principala componentă a finanţării, o facilitate de credit pe termen lung, cu o maturitate de 10 ani, a fost contractată de la UniCredit Bank Austria AG şi garantată de EKF, agenţia naţională de garantare a creditelor de export din Danemarca.

Creditul de investiţii este folosit pentru mărirea capacităţii de producţie a două ferme de porcine pe care compania le deţine în judeţul Constanţa, pentru achiziţia materialului genetic pentru reproducţie din Danemarca, şi pentru construcţia unei fabrici de nutreţuri combinate care urmează să aprovizioneze ambele ferme cu furaj. Facilitatea pentru capital de lucru este utilizată pentru finanţarea activităţii operaţionale şi achiziţia cerealelor pentru fabrica de nutreţuri combinate.

SC Degaro SRL operează o fermă de scroafe (Ferma Fântânele - aflată pe raza comunei Fântânele) şi o fermă de îngrăşare (Ferma Sibioara - aflată pe raza comunei Mihail Kogălniceanu) şi a fost preluată de grupul de companii Premium Porc de la compania spaniolă Campofrio în anul 2011.

Premium Porc Group, deţinut de holdingul danez DCH, este unul din cei mai mari producători de carne de porc din România şi deţine şase companii cu activitate integrată pe verticală în agrobusiness, acoperind producţia de cereale, producţia de furaje şi creşterea de porcine. Grupul de companii are sediul administrativ lângă oraşul Focşani (Vrancea) şi operează cinci ferme de porcine, în judeţele Vrancea, Constanţa şi Olt.