Acţionarii Agricover au investit 5 mil. euro într-un abator din Dâmboviţa. „Nu excludem proiecte noi“

Autor: Ioan Dornescu 14.08.2015

Agricover, unul dintre cei mai pu­ternici jucători din sectorul de agrobu­si­ness, controlat de Jabar Kanani, a intrat pe segmentul de procesare a cărnii prin achi­ziţia şi modernizarea unui abator din Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, o investiţie de 5 milioane euro care ar putea fi extinsă în viitor cu alte proiecte.

„În prima fază procesul de investiţii în unitatea de abatorizare va continua până la aducerea acesteia la capacitate maximă de pro­cesare. Nu excludem însă dezvoltarea unor pro­iecte de investiţii adiacente, în cazul în care considerăm că acestea vor fi necesare şi vor aduce plusvaloare partenerilor noştri fer­mieri“, spun reprezentanţii grupului condus pe partea de agrobusiness de Ştefan Bucătaru.

Investiţia de 5 mil. euro include achizi­ţia abatorului de la Niculeşti, realizată la în­ce­putul acestui an, modernizarea şi punerea în funcţiune a liniilor de procesare, extin­derea capacităţii de sacrificare, dezvoltarea unor linii de tranşare, achiziţionarea unei in­fra­struc­turi logistice specializate şi intro­du­cerea unui sistem informatic performant.