Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Toronto

Autor: Adrian Petculescu 13.08.2015

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 5-7, 6-4, pe sportiva germană Angelique Kerber, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 13, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 Rogers Cup.

Partida a durat două ore şi 23 de minute şi la finalul ei Halep a înregistrat a treia victorie în faţa lui Kerber din tot atâtea meciuri disputate.

Spectatorii prezenţi, joi, pe terenul central al complexului de la Toronto, mulţi dintre ei români, au avut parte de o partidă spectaculoasă între două "luptătoare". Halep a întâlnit o adversară incomodă, stângace pe deasupra. Kerber loveşte bine, cu putere, şi acoperă terenul destul de uşor, dar nu este constantă şi greşeşte în momente în care este pe val. Ea a măcinat-o pe Halep cu lovituri în colţurile terenului şi cu "scurte" aplicate eficient. Românca a arătat bine din punct de vedere al condiţiei fizice, însă continuă să fie oscilantă în evoluţii, alternând loviturile încântătoare cu greşeli inexplicabile. Ambele jucătoare au avut o problemă cu serviciul, într-un meci cu 17 break-uri.

Halep a câştigat primul ghem, apoi a dus scorul la 2-0, după ce a câştigat a cincea minge de break avută, într-un ghem lung. A urmat o serie de alte patru break-uri la rând, după care Simona Halep şi-a fructificat serviciul şi s-a distanţat la 5-2, apoi a încheiat setul cu 6-3, după 35 de minute de joc.

Setul al doilea a avut o desfăşurare similară până la 5-3, însă de data aceasta cu Kerber în avantaj. Germanca a servit pentru 1-1 la seturi, dar Halep a făcut break şi a egalat la 5 după ce a servit ea. Şi Kerber şi-a fructificat serviciul, apoi a închis setul cu 7-5, după alte 59 de minute.

Câştigătoare la Stanford, săptămâna trecută, Kerber a intrat în turul întâi la Rogers Cup, în timp ce Simona Halep a fost admisă în manşa a doua. Cele şapte meciuri disputate într-o săptămână şi jumătate şi-au pus amprenta asupra resurselor de energie ale germanei în decisiv. Halep, aflată la a doua partidă după o lună şi jumătate de pauză, s-a desprins la 2-0, însă Kerber nu a cedat şi a întors scorul în favoarea ei, 3-2. Nici românca nu a fost mai prejos şi a câştigat următoarele două ghemuri. Kerber a mai avut doar puterea să mai obţină un break, cedând decisivul cu 4-6, după alte 49 de minute.

"Am simţit meciul ca pe o finală. Adversara mea a jucat extraordinar. Am încercat totul astăzi pentru a câştiga. Cred că am jucat un tenis bun. Sunt bucuroasă că voi merge mai departe", a declarat Simona Halep la finalul meciului. Halep a adresat apoi publicului câteva cuvinte în limba română: "Mulţumesc foarte mult pentru susţinere".

În faza următoare, Halep va juca împotriva câştigătoarei din meciul Agnieszka Radwanska (Polonia), locul 14 WTA şi cap de serie numărul 6 - Alize Cornet (Franţa), locul 28 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 52.430 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.