Dezvoltatorii mall-ului ParkLake din cartierul Titan iau un credit de peste 80 mil. euro de la bănci din Ungaria şi Austria pentru a finanţa centrul comercial

Autor: Andreea Neferu 14.08.2015

Dezvoltatorii imobiliari Sonae Sierra şi Caelum Development, care ridică în prezent mall-ul ParkLake din cartierul Titan din Bucureşti, vor să acceseze un credit de 75 de milioane de euro, precum şi o facilitate de credit de tip revolving (credit care se reînnoieşte automat, fără negocieri suplimentare) de 8 milioane de euro de la băncile OTP Bank din Ungara, Hypo Noe Gruppe Bank din Austria şi OTP Bank România, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Această mişcare vine în contextul în care dezvoltatorii vor să finanţeze construcţia centrului comercial ParkLake, o investiţie estimată de 180 de milioane de euro şi cu o suprafaţă de circa 70.000 de metri pătraţi.

ParkLake va avea peste 200 de magazine, ancora centrului comercial pe zona de retail fiind Carrefour (care şi deţine aproape 30% din acest proiect). Apoi, al doilea cel mai mare chiriaş este grupul spaniol de fashion Inditex, cu brandurile Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull & Bear, Zara Home şi Oysho (care vor avea împreună peste 6.000 de metri pătraţi), dar Ingo Nissen precizează că dezvoltatorii sunt în discuţii cu retaileri străini care încă nu sunt prezenţi pe piaţa din România. Printre chiriaşi se mai numără şi H&M, Maxitoys, Maxbet, Aldo, Brioche Dorée, Altex, Lee Cooper sau Kenvelo.

ParkLake va fi gata să primească în jur de 1,5 milioane de locuitori din cartierul Titan şi nu numai, 50% din spaţiile de închiriat fiind dedicate brandurilor care îşi deschid magazine pe suprafeţe de 1.000 de metri pătraţi fiecare. Mallul va crea 2.000 de noi locuri de muncă odată ce va fi inaugurat.