Optimism pe piaţa muncii: 47% dintre companii au în plan noi angajări pentru a doua parte a anului şi caută candidaţi cu 2 - 4 ani de experienţă

Autor: Adelina Mihai 18.08.2015

Aproape jumătate (47%) dintre companiile de pe plan local vor face noi angajări în a doua parte a acestui an, iar volumul de angajări îl va depăşi cu mult (79%) pe cel efectuat în prima parte a anului, arată un studiu realizat de com­pania de dezvoltare a perso­nalului OD&M Consulting, parte a Gi Group, cu activităţi de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 405 companii din industrii diferite, la finalul lunii iunie.

Astfel, pentru companiile mari (care au între 1.000 şi 3.000 de angajaţi) şi foarte mari (cu peste 3.000 de angajaţi), angajările din următoarea perioadă vizează într-un procent relativ mare personalul cu studii medii sau necalificat şi cu formare tehnică / inginerie.

„Sectorul producţiei merge în continuare foarte bine, iar companiile mari caută foarte mult personal necalificat sau semicalificat. De asemenea, se mai fac angajări şi pentru poziţii de tip «experienced», adică de personal cu 2 – 4 ani de experienţă (sub nivelul de specialist, care necesită minimum 5 ani de experienţă), aceştia fiind de altfel şi principalii beneficiari ai programelor de formare profesională care necesită în special dezvoltarea abilităţilor tehnice“, a explicat Ovidiu Stroescu, senior consultant în cadrul OD&M Consulting.