Ce a declarat Simona Halep după ce a abandonat în finala Rogers Cup

Autor: Traian Terzian 17.08.2015

"Trebuie să mă recuperez în câteva zile. Vreau să joc la Cincinnati, mai ales că voi intra direct în turul doi şi voi avea mai mult timp pentru recuperare. Dar vom vedea. Apoi voi merge la New Haven şi abia apoi va veni US Open. În acest moment nu schimb nimic din programul meu, dar vom vedea în zilele următoare", a spus Halep.

Jucătoarea din Constanţa a explicat că a simţit dureri musculare şi a avut crampe stomacale la finala cu Belinda Bencic: "În primul set am avut dureri musculare, iar apoi am avut probleme la genunchi. În setul doi am avut crampe stomacale şi ameţeli. În situaţia dată, faptul că am câştigat al doilea set este un lucru pozitiv. Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, nu am fost în meci şi totuşi am câştigat al doilea set".

Simona Halep consideră că a abandonat prea târziu în finala de la Montreal şi asta deoarece nu a vrut să-şi dezamăgească fanii. "Bencic este o mare jucătoare şi îmi pare rău că nu am putut încheia finala. Nu sunt dezamăgită că am pierdut, sunt dezamăgită că nu am putut juca până la sfârşit. Nu sunt obişnuită să renunţ, dar astăzi a fost prea mult. Nu a fost vorba de vreo accidentare, a fost vorba de corpul meu. Cred că am decis cam târziu să abandonez. Nu ştiu de ce am continuat să joc, poate pentru fani. Ei m-au încurajat mereu, m-au împins de la spate să continui în această finală", a precizat Halep.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a abandonat, duminică, finala turneului de categorie Premier 5 de la Toronto, disputată cu elveţianca Belinda Bencic, locul 20 WTA, la scorul de 6-7 (5), 7-6 (4), 0-3, meci în care a românca a acuzat probleme medicale.

Halep a renunţat după două ore şi jumătate de joc. Pe parcursul întâlnirii, românca a apelat de mai multe ori la interveţia personalului medical al turneului, pentru o accidentare la piciorul stâng, dar şi pentru o stare de rău general.

Calificarea în finală la Rogers Cup este recompensată cu un premiu de 227.640 de dolari şi cu 585 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 456.000 de dolari şi 900 de puncte WTA.

Pentru Halep aceasta a fost a 18-a finală din carieră. Românca de 23 de ani a câştigat 11 turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Ea a mai disputat şapte finale, Rogers Cup, în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Următoarea competiţie la care va participa Simona Halep este turneul de la Cincinnati, tot din categoria Premier 5, care va începe luni. Jucătoarea din Constanţa este cap de serie numărul 3 şi va evolua direct în turul al doilea.