McDonald’s România cumpără trei restaurante în Braşov

Autor: Cristina Roşca 17.08.2015

Gigantul american McDonald’s a cumpărat trei dintre cele şapte restaurante în franciză pe care le deţinea în România. Astfel, McDonald’s România a cumpărat cele trei restaurante din Braşov operate de firma Adrian Restaurante SRL a lui Adrian Daneş.

„Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică  nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Ziarul Financiar a scris recent că grupul american cumpără toate restaurantele în franciză din România în contextul în care încearcă să ofere întregul business local unui francizat. Potrivit datelor ZF, gigantul american McDonald’s prezent direct pe piaţa românescă din 1995 a vândut deja operaţiunile locale companiei malteze Premier Capital, care mai deţine franciza lanţului de fast-food pe alte cinci pieţe, respectiv Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta, potrivit surselor din piaţă. Acordul urmează însă a fi finalizat în toamnă.

România devine astfel a şasea piaţă unde compania deţine franciza McDonald’s şi va fi totodată şi cea mai mare în contextul în care local sunt deschise 67 de unităţi sub brandul fast-food. Prin comparaţie, în toate celelalte cinci pieţe sunt circa 60 de restaurante, potrivit site-ului Premier Capital.