Antreprenorul braşovean Adrian Daneş „s-a despărţit“ de McDonald’s după unsprezece ani

Autor: Cristina Rosca 18.08.2015

Compania Adrian Restaurante, controlată de antreprenorul Adrian Da­neş, a vândut cele trei restaurante McDonald’s pe care le opera în sistem de franciză la Braşov către compania-ma­mă. Gigantul american a plătit, potrivit estimărilor ZF, 5-7 milioane de lei pentru cele trei unităţi, la un multiplu EBITDA (minus datorii) de 8-10, aplicabil în industria fast-food, potrivit surselor din piaţă.

Compania Adrian Restaurante era cel mai important francizat al McDonald’s după cifra de afaceri obţinută anul trecut, de 20,3 milioane de lei, în creştere cu 5,3% faţă de anul anterior. Totuşi, această companie este singura care opera mai mult de un restaurant. În total în România există cinci companii care au primit franciza de la gigantul american, patru operând o unitate, iar Adrian Restaurante SRL operând trei. Cele şapte restaurante în franciză au avut anul trecut afaceri totale de 53,7 milioane de lei, în creştere cu aproape 5% faţă de anul anterior.

Ziarul Financiar a scris recent că gigantul ame­rican încearcă să cumpere toate res­tau­rantele pe care le deţine în sistem de franciză în Ro­mânia pentru ca apoi să vândă tot businessul unui fran­cizat.