Proprietarul hotelului Radisson a încheiat primul semestru cu un profit de 5 mil. lei, la jumătate faţă de anul trecut

Autor: Roxana Pricop 18.08.2015

Compania Bucureşti Turism (simbol bursier BUTU), care operează hotelul de cinci stele Radisson din Capitală, a raportat un profit brut de 5,4 milioane de lei în primul semestru al anului, cu 51% mai puţin decât în acelaşi interval al anului trecut, în principal din cauza majorării pierderilor financiare.

Din exploatare, compania a raportat un profit brut de aproape 14 milioane de lei, apropiat de rezultatul înregistrat în prima jumătate a anului trecut. Hotelul Radisson din Bucureşti este cel mai mare din ţară, cu o capacitate de cazare de peste 400 de camere.

Cheltuielile financiare ale Bucureşti Turism au crescut cu 24% în primul semestru, până la 14,3 milioane de lei, în principal din cauza majorării cheltuielilor cu diferenţele de curs valutar. Astfel, rezultatul financiar al companiei a fost o pierdere de 8,5 milioane de lei faţă de un minus de 2,7 milioane de lei în prima jumătate a anului trecut. Afacerile operatorului s-au cifrat la 57,3 mil. lei în prima jumătate a anului, în creştere cu 2,4%.