Mondelez mută brandurile de cafea cu vânzări de 40-50 mil. € pe o altă companie

Autor: Mădălina Panaete 23.08.2015

compania Jacobs Douwe Egberts Ro, subsidiara locală cu grupului cu acelaşi nume rezultată în urma fuziunii diviziei de cafea a giganţilor Mondelez şi D.E. Master Blenders, a preluat divizia de cafea de la Mondelez România astfel că branduri precum Jacobs, Nova Brasilia sau Tassimo trec sub aripa unui gigant cu afaceri la nivel internaţional de 7 miliarde de dolari.

Divizia de cafea din Mondelez a fuzionat cu Douwe Egberts, deţinut de grupul olandez D.E. Master Blenders, formând al doilea cel mai mare producător de cafea din lume după Nestlé. În noua companie Jacobs Douwe Egberts, înregistrată în Olanda, Mondelez deţine 49% din acţiuni, potrivit datelor din presa internaţională.

D.E. Master Blenders a fost cumpărat în 2013 pentru 7,5 miliarde de euro de către holdingul german Joh. A. Benckiser, compania de inves­ti­ţii a familiei Reumann. A ur­mat anul trecut cum­pă­ra­rea diviziei de cafea a Mondelez pentru 5 miliarde de dolari şi crearea unuia dintre cele mai puternice companii din industria cafelei. Joh. A. Benckiser mai cum­părase şi Peet’s Coffee & Tea şi Caribou Coffee.