Un lot de 19 „rasdace“, inclusiv şase în insolvenţă, se mută vineri pe AeRO

Autor: Radu Bostan 20.08.2015

Un număr de 19 firme, inclusiv şase care sunt în insolvenţă, se vor transfera vineri de pe piaţa RASDAQ pe AeRO, urmând să îngroaşe capitalizarea pieţei alternative de la Bucureşti cu circa 136 milioane de lei.

Cifra nu ia în calcul valoarea „îngheţată în timp“ a firmelor insolvente, unele, precum Intfor Galaţi (INOR) sau ICMRS Galaţi (ICMR), fiind suspendate de la tranzacţionare încă din 2011.

Printre companiile insolvente se numără şi Industria Sârmei Câmpia Turzii (INSI), o uzină metalurgică al cărei plan de reorganizare prevede că va fi absorbită de COS Târgovişte (COS), la rândul său aflată în insolvenţă.

Cea mai mare dintre firmele care urmează să se transfere este Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), care are o capitalizare de aproape 63 milioane de lei, iar cea mai mică, cu o valoare de puţin peste 100.000 de lei, este producătorul de utilaj URC Vascău (URCB).

Pe piaţa AeRO sunt listate doar patru companii nou intrate pe bursă, iar restul până la numărul de 203 s-au transferat anul acesta de pe RASDAQ, optând să rămână în obscuritate pe bursă decât să răscumpere titlurile acţionarilor minoritari şi să se delisteze. Capitalizarea pieţei este de 3,42 miliarde de lei.