Drăgoi a primit validarea ASF pentru a conduce SIF Banat-Crişana

Autor: Roxana Pricop 21.08.2015
Autoritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF) a avizat modificarea com­ponenţei conducerii SIF Banat-Cri­şana (SF1) prin numirea lui Bogdan Drăgoi şi a lui Octavian Avrămoiu în funcţiile de director.

Bogdan Drăgoi, ales administrator la SIF1 de acţionari în AGA din martie, a fost numit preşedinte şi director ge­neral de Consiliul de Administraţie în luna iulie. Avrămoiu a preluat funcţia vi­ce­preşedinte şi director general adjunct.

Bogdan Drăgoi este fiul omului de afaceri Dan Drăgoi. El a fost ministru al finanţelor şi consilier prezidenţial în tim­pul mandatului lui Traian Băsescu. Octavian Avrămoiu a fost şeful său de ca­binet în timpul mandatului de mi­nistru.

Cei doi deţin funcţiile ocupate până anul trecut de Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis, anchetaţi de DIICOT pentru prejudicii aduse SIF-ului.

Instalarea unei noi conduceri a coin­cis şi cu reluarea plăţii de dividende către acţionari după doi ani consecutivi de pauză.

SIF1 a plătit în acest an un di­vi­dend brut de 0,1 lei/acţiune din pro­fi­tul raportat anul trecut. Dividendele plă­tite către acţionari reprezintă 40% din profitul net de 134 mil. lei raportat în 2014.

SIF Banat-CriŞana (SIF1) a de­venit cea mai mare dintre SIF-uri cu acti­ve nete în gestiune de 1,828 mld. lei (415 mil. euro), prag nemaiatins din februarie 2008.

Creşterea cu 14% a activelor SIF1 în acest an a fost alimentată de aprecierea puternică înregistrată de acţiunile Erste Bank, Banca Transilvania şi BRD, titluri ce deţin o pondere cumulată de peste 42% în averea societăţii, dar şi de faptul că SIF-ul nu a mai vândut la fel de mult din portofoliu ca în anii trecuţi.