Fiica preşedintelui ANAF este director pe România al operaţiunilor UBER, cel mai valoros start-up din lume în acest moment

Autor: Adrian Seceleanu 21.08.2015

Compania americană Uber, cel mai valoros start-up din lume în acest moment, a recrutat-o la începutul acestui an pentru poziţia de general manager al operaţiunilor din România pe Nicoleta Schroeder (Diaconu), care este fiica lui Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). 

Uber a comunicat discret recrutarea Nicoletei Schroeder în aprilie, dar la acea dată nu se ştia cine este noul şef al operaţiunilor companiei. Uber s-a lansat în România în luna februarie, deocamdată doar în Bucureşti. Uber, care dă proprietarilor de maşini posibilitatea de a oferi servicii de transport prin intermediul unei aplicaţii care îi pune în legătură cu clienţii şi asigură şi platforma de taxare şi gestionare a comenzilor, este ca o bombă pentru industria de taxi.

Povestea fondatorului Uber: Travis Kalanick, omul pe care îl urăsc acum toţi taximetriştii pentru că le distruge afacerile

Aplicaţia a fost primită cu aplauze la nivel mondial în mai multe oraşe din lume, pentru că a determinat o scădere a tarifelor de transport. În mai multe ţări din UE, Uber a fost acuzată  însă că oferă servicii fără a plăti taxe şi licenţe de transport precum companiile de taxi, cele mai violente proteste împotriva companiei online având loc în ţări precum Spania sau Franţa. În Paris, doi manageri ai Uber au fost reţinuţi pentru că ar fi ascuns documente importante pentru anchetă. (Adrian Seceleanu)

Şi în România au existat discuţii, inclusiv în Parlament, despre legalitatea serviciului Uber, fără a determina o întrerupere a activităţii. Uber a primit amenzi în ţări ca Bulgaria sau Ungaria. Compania americană a anunţat ieri, de altfel, lansarea unui nou serviciu în Bucureşti, uberFAMILY, prin care pasagerii pot comanda o maşină echipată cu un scaun pentru copii care au între 9 şi 18 kg.