Antreprenorul care s-a născut pe marginea drumului, iar acum conduce o afacere de 200 de milioane de lire sterline

Autor: BUSINESS Magazin 23.08.2015

Omul de afaceri britanic, Alfie Best, s-a născut într-o familie de origine romă din Leicester. A renunţat la şcoală la 12 ani, la 16 ani şi-a lansat prima afacere, iar acum conduce un business cu o valoare  estimată de 200 de milioane de lire sterline, scrie Daily Mail.

Prima afacere a constat din închirierea dubelor, dar lucrurile nu au mers prea bine pentru că în anii 90 Marea Britanie a intrat în recesiune. "Am învăţat să vând de la tatăl meu, pe vremea când îl ajutam cu vânzările din uşă în uşă", a spus Alfie Best. La doar patru ani după lansarea afacerii aproape a pierdut totul. Şi-a închiriat casa, a făcut alte împrumuturi la bancă şi a dormit în maşină timp de trei luni. Nu a rezistat şi a realizat că are nevoie de un job. A obţinut un job entry level la un magazin de telefoane. Peste doar trei luni, Best şi-a lansat propriul business cu telefoane mobile, iar în 18 luni avea deja 13 magazine în Londra.

Mai târziu, Best şi-a vândut afacerea şi s-a îndreptat spre proprietăţile comerciale, iar acum deţine 80 de acri de unităţi industriale răspândite prin ţară. La sfatul soţiei lui, Best a intrat in businessul cu parcuri rezidenţiale. În momentul de faţă are 42 de asemenea parcuri în Marea Britanie.

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro