Boardul Nuclearelectrica îi cere statului ajustarea ţintelor care îi determină bonusurile odată cu prognozele mai pesimiste ale firmei

Autor: Radu Bostan 24.08.2015

Administratorii Nuclearelectrica (simbol bur­sier SNN), companie deţinută de stat ce operează centrala de la Cernavodă, le cer acţio­narilor să le aprobe noi ţinte de performanţă, de a căror atingere depinde valoarea bonusurilor pe care aceştia le vor încasa. Producătorul de energie şi-a înrăutăţit estimările privind vânzările, însă şi-a îmbunătăţit aşteptările de profit pentru acest an.

Cei şapte membri ai consiliului de admi­nistraţie (CA), din care face parte şi directorul general Daniela Lulache, au fost recompensaţi pentru activitatea de anul trecut cu o remuneraţie brută totală de 682.829 lei, din care doar 246.716 lei, sau 36%, au fost salariul de bază, restul reprezentând bonusurile pentru performanţă.

Remuneraţiile membrilor de CA constau într-o indemnizaţie fixă şi una variabilă. Directorul general (administrator executiv) are o indemnizaţie brută lunară fixă de 24.150 de lei, potrivit AGA din 22 august 2013. Administratorii neexecutivi primesc o indemnizaţie lunară fixă cuprinsă între 3.400 de lei şi 4.028 lei.