Complex multifuncţional de 10 mil. euro cu piaţă, grădiniţă şi birouri în sectorul 1 din Bucureşti

Autor: Ioan Dornescu 24.08.2015

Companiile M.B.M. Decor Instal din Focşani şi Maxi Design Construct din Bucureşti, ambele deţinute de antreprenori locali, au câştigat un contract de 10 mil. euro cu Administraţia Pieţelor Sector 1 Bucureşti în urma căruia vor construi un complex multifuncţional pe strada Mureş.

Complexul va include spaţii comerciale, piaţă agroalimentară, birouri şi o grădiniţă.  M.B.M. Decor Instal este deţinută de Bogdan Andrei Tănase şi Liliana Tănase, cu participaţii egale.

Conform datelor de la Finanţe, firma a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 7 milioane lei, profit net de 0,9 milioane lei şi un număr mediu de 21 de salariaţi.

Maxi Design Construct, controlată de Cristian Balaban (51%) şi Ion Leescu (49%), a avut afaceri de 14,3 milioane lei în 2014 şi un profit net care s-a ridicat la 1,9 milioane lei.

Firma are 33 de angajaţi. Estimat iniţial la 45,3 milioane lei, contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă la preţul de 43,2 milioane lei, sumele fiind fără TVA.

Administraţia Pieţelor Sector 1 a primit două oferte pentru acest proiect, una singură fiind declarată admisibilă. Criteriile de atribuire au fost preţul ofertei, cu o pondere de 80%, şi termenul de realizare, care a contat în proporţie de 20%. Durata acordului este de trei ani.