Proprietarul Comtesse du Barry deschide un magazin de sushi şi unul de ciocolată de lux lângă Ateneu

Autor: Cristina Rosca 30.08.2015

Omul de afaceri Cristian Preotu, care deţine împreună cu soţia sa Maria mai multe businessuri în domeniul gastro­nomiei printre care şi magazinele Comtesse du Barry, va deschide în Bucureşti în luna septembrie două noi magazine specializate, unul în vânzarea de produse din ciocolată şi un altul în vânzarea de sushi şi produse japoneze. De asemenea, luna viitoare antre­prenorul va inaugura primul magazin Comtesse du Barry din Belgrad.

Familia Preotu deţine în România cinci magazine Comtesse du Barry, restaurantul Le Bistro Francais şi wine barul The Wine Bar. De asemenea businessul construit de Preotu are şi activităţi de import şi distribuţie de vinuri din Franţa către reţelele străine de comerţ şi către câteva zeci de restaurante şi baruri de top din România.

„În luna septembrie vom deschide un magazin de ciocolată Michel Cluizel. Va fi primul din afara Franţei şi totodată primul în franciză în contextul în care restul sunt operate direct de companie. Am ales Michel Cluizel pentru că este, potrivit datelor noastre, singurul ciocolatier care se ocupă de întreg procesul, de la cultivarea cafelei la vânzarea acesteia“, spune Cristian Preotu.