O afacere de familie de 8 mil. lei. Medicul Mircea Filip tratează 20.000 de pacienţi într-o clinică în care lucrează 11 medici

Autor: Luiza Chiroiu 25.08.2015
Medicul oftalmolog Mircea Filip a pus bazele unei clinici de specialitate la începutul anilor ’90, când piaţa serviciilor medicale private era aproape inexistentă în România, afacere pe care a adus-o la o cifră de 8 mil. lei anul trecut. La 24 de ani de la înfiinţarea clinicii, cei 11 doctori de la Ama Optimex au ajuns să trateze anual peste 20.000 de pacienţi.
 
„Începutul nu a fost uşor, dar a fost hrănit cu entuziasm şi multă muncă. Am început, împreună cu o colegă medic oftalmolog, cu un cabinet de consultaţii şi un biomicroscop“, a povestit pentru ZF Mircea Filip. Soţia acestuia, Amarelia Filip, era în acelaşi timp atât secretară, cât şi asistentă şi directorare. În 1994, la trei ani după deschiderea cabinetului, familia Filip a decis să înfiinţeze şi un magazin de optică medicală.
 
Cifra de afaceri a clinicii a crescut constant cu 8-10% anual în ultima perioadă, potrivit informaţiilor oferite de companie. Datele de la Ministerul de Finanţe arată că anul trecut compania Ama Optimex SRL a avut o cifră de afaceri de 8 mil. lei, în creştere de la 7,5 mil. lei în 2013.