Rapotan, Arabesque: Suntem în grafic după primul semestru

Autor: Ioan Dornescu 25.08.2015

Distribuitorul de materiale de construcţii Arabes­que, cu sediul în Galaţi, îşi menţine prognoza de creştere cu 5% a afacerilor în acest an, după un prim semestru în care motorul pieţei de profil a fost reprezentat de evoluţia pozitivă a sectorului rezidenţial.

„După primul semestru cifrele ne arată că suntem în linie cu ceea ce ne-am propus pentru 2015, şi anume o creştere de 5% faţă de perioada similară a anului trecut“, spune Cezar Rapotan, antreprenorul care controlează compania.

Arabesque deţine o reţea de 34 de centre comerciale şi depozite, în România, Ucrai­na, Serbia, Bulgaria şi Repu­blica Moldova. Distribuitorul de materiale de construcţii are o flotă de peste 1.000 de autocamioane, platforme şi maşini cu macara prin care sunt asigurate livrările la nivel naţional.

Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 1,5 miliarde lei, similară cu nivelul consemnat în 2013, care reprezintă doar livrările locale. La nivel de grup, operaţiunile externe generează aproximativ 18 - 20% din totalul afacerilor.

Arabesque figurează în top 10 al celor mai mari afaceri antreprenoriale locale, Rapotan fiind totodată unul dintre puţinii oameni de afaceri români care şi-au extins afacerile în afara graniţelor ţării.