Măcel pe burse. Urmează o nouă criză mondială? VIDEO

Ziarul Financiar 25.08.2015

Video ZF Live.Manolescu, OTP Fonduri: Momentele de panică de pe burse creează oportunităţi de cumpărare de acţiuni valoroase

Momentele de panică de pe burse creează oportunităţi de rebalansare a portofoliului sau de creştere a expunerii pe anumiţi emitenţi care au devenit ieftini, ceea ce am făcut şi noi la BVB, a spus la ZF Live Dragoş Manolescu, director investiţii OTP Fonduri.

Am rebalansat un pic portofoliul. Am cumpărat emitenţii în care am văzut valoare şi am vândut dintr-un emitent. Pe BVB suntem expuşi pe 17-18 acţiuni. Nu sunt condiţiile din 2008, nu e o bulă care să se spargă. Semăna mai degrabă cu 2011, cu impactul exploziei de la Fukushima şi corecţia de după, şi cu episoadele de anul trecut din septembrie-octombrie si decembrie”.

La rândul lui, Nicu Grigoraş, director tranzacţionare Intercapital Invest a spus la ZF Live că

majoritatea celor care au vândut ieri la pe BVB au fost investitori de retail, aceştia reacţionând primii în condiţii de panică. Totuşi, volumul de tranzacţionare a fost de 10 ori peste cel obişnuit, deci sigur au fost şi investitori investiţionali, care au vrut sa reducă din expunere.

“Ca investitor, când vezi scăderi de 10% deja nu mai ai ce face. Astepti să vezi ce se intâmplă, unde se opreşte corecţia”