Allview estimează vânzări de peste 6.000 de unităţi pentru noul vârf de gamă, smartphone-ul X2 Soul Xtreme

Autor: Adrian Seceleanu 25.08.2015

Compania braşoveană Visual Fan, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefoane mobile, cu afaceri de aproape peste 276 mil. lei (62 mil. euro) anul trecut, estimează vânzări de peste 6.000 de unităţi pentru smartphone-ul X2 Soul Xtreme, noul vârf de gamă al companiei, a declarat pentru ZF Lucian Peticilă, director general şi acţionar majoritar al firmei.

“Modelul anterior, X1 Xtreme, s-a vândut în peste 6.000 de exemplare într-un an de zile. Estimăm că X2 va depăşi această performanţă”, a declarat şeful Allview.

Smartphone-ul are un preţ de 2.200 de lei, fiind cel mai scump din gama de produse Allview, şi va fi disponibil din 10 septembrie. Cel mai ieftin telefon mobil sub marca Allview are un preţ de aproximativ 200 de lei.

Cu acest preţ de 2.200 de lei pentru X2 Soul Xtreme Allview atacă segmentul mediu al pieţei, fiind la aproximativ 450 de lei distanţă de zona premium, unde se găsesc produse ale unor jucători precum Samsung sau Apple.

X2 Soul Xtreme este un smartphone Dual SIM dotat cu procesorul Helio X10, un Octa Core 64-bit tactat la 2.0 GHz şi rulează sistemul de operare Android 5.1 Lollipop.

Procesorul este susţinut de soluţia grafică PowerVR G6200 ce are o frecvenţă de lucru de 700MHz.

Telefonul are 3GB memorie RAM şi 64GB memorie Flash. Aceasta din urmă poate fi extinsă, prin adăugarea unui card microSD de maxim 128GB. Smartphone-ul are o cameră foto de 24MP, şi o alta de 8MP cu flash dual led. Smartphone-ul este echipat cu o baterie de 3500 mAh care, potrivit Allview, asigură până la 20 ore de funcţionare continuă şi 350 ore în stand-by.

Telefonul poate fi deblocat cu ajutorul senzorului de amprentă care este plasat pe spatele telefonului, sub camera foto.

Telefonul este momentan disponibil prin precomandă doar la Telekom, numărul trei pe piaţa de telefonie mobilă, care are sub 6 milioane de clienţi, dintre care majoritatea au cartele preplătite.

Preţul X2 Soul Xtreme scade până la 500 de lei dacă utilizatorii optează pentru unul dintre cele mai scumpe abonamente din portofoliul Telekom - Nelimitat XXL, cu un tarif de 50 de euro pe lună, a precizat în cadrul evenimentului Todor Dimitrovski, Director de Comunicare şi Strategie de Brand în cadrul Telekom România.