Unul din proprietarii Atletico Madrid este omul care a pierdut cel mai mult în măcelul de pe burse

Autor: CătăIina Apostoiu 25.08.2015

Miliardarul chinez Wang Jianlin a suferit cele mai mari pierderi din rândul tuturor miliardarilor lumii în urma prăbuşirii burselor de acţiuni din ultimele zile, potrivit Indicelui Bloomberg al Miliardarilor.

Averea miliardarului chinez s-a redus dramatic după ce valoarea pe bursă a ambelor companii pe care acesta le deţine, Dalian Wanda Com­mer­cial Properties şi Wanda Cinema Line, s-a prăbuşit cu 17% şi respectiv 10%, scrie The Independent.

Dalian Wanda Commercial, listată în Hong Kong, este cel mai mare dezvoltator imobiliar al Chinei, în timp ce Wanda Cinema Line, listată pe bursa din Shenzhen, este cel mai mare operator de cinematografe din lume.

Al 17-lea cel mai bogat om la nivel mondial, potrivit Indicelui Bloomberg, Wang deţine de asemenea 20% din ac­ţiunile clubului spaniol de fotbal Atletico Madrid. În urma declinului, ave­rea sa se situa la 31,2 mld. dolari.

Al doilea cel mai bogat om al Chinei, Jack Ma, fondatorul gigantului de comerţ online Alibaba, a pierdut „numai“ 545 milioane de dolari la începutul săptămânii.

În total, averile celor mai bogaţi 400 de oameni ai lumii au s-au redus cu 124 miliarde de dolari la începutul acestei săptămâni. Un număr de 24 de miliardari şi-au văzut averile scăzând cu mai mult de 1 miliard de dolari la începutul săptămânii.

Printre aceştia se numără Bill Gates, a cărui avere a scăzut cu 3,2 miliarde de dolari, cea mai drama­tică scădere după cea înregistrată de Wang, şi fondatorul Inditex Amancio Ortega, a cărui avere s-a diminuat cu 1,5 miliarde de dolari.