Cinci mari companii de brokeraj din China sunt investigate pentru practici incorecte

Autor: Anca Dumitrescu 27.08.2015

Autorităţile chineze au lansat o nouă investigaţie referitoare la practicile incorecte de pe piaţa financiară, împotriva a cinci mari companii de brokeraj, pe fondul celui mai grav declin al pieţei de capital din aproape două decenii, potrivit publicaţiei britanice Financial Times.

Haitong Securities, GF Securities, Huatai Securities şi Founder Securities au confirmat că sunt investigate de Comisia de reglementare a pieţei de capital pentru că nu au verificat identitatea clienţilor, în conformitate cu legea. Într-o investigaţie separată, opt persoane apropiate Citic Securities, cea mai mare companie de brokeraj din China, sunt investigate de poliţie pentru tranzacţii ilegale cu acţiuni, potrivit agenţiei de presă Xinhua, alături de persoane cu legături cu autoritatea de reglementare.

Autoritatea de reglementare a pieţei de capital se află în fruntea eforturilor administraţiei de la Beijing de a opri scăderea dramatică a cotaţiilor acţiunilor. După ce a atins un maxim al ultimilor şapte ani la jumătatea lunii iunie, indicele bursei din Shanghai a scăzut cu peste 40%, pierzând integral câştigul din acest an.