Popoviciu, RCS&RDS: Nu ne oprim cu reţeaua 4G la 25 de oraşe. Anul viitor atacăm şi restul ţării

Autor: Adrian Seceleanu 27.08.2015

Doar în acest an compania va instala peste 400 de antene 4G. Bugetul pentru reţeaua mobilă este „de zeci de milioane de euro pe an“.

Compania de cablu RCS&RDS, care domină autoritar piaţa locală de internet fix şi servicii de televiziune, are un plan agresiv de mărire a acoperirii şi a vitezei pentru serviciile de date furnizate prin reţeaua mobilă care va accelera odată cu achiziţia unei licenţe 4G valabile până în 2029 de la opera­torul 2K Telecom, a declarat într-un interviu pentru ZF Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al operatorului.

Bugetul de investiţii dedicat reţelei mobile este de zeci de milioane de euro pe an, a spus el, fără a oferi detalii exacte, iar primul pas este construcţia în acest an a reţelei mobile de date 4G în 25 de oraşe.

„Este un plan ambiţios, în câteva luni vrem să instalăm peste 400 de staţii de bază 4G în cele 25 de oraşe“, a declarat Popoviciu, adău­gând că operatorul vrea să extindă agresiv anul viitor lista de oraşe în care va creşte viteza pentru datele mobile, prin extinderea reţelei 4G. Contractul de livrare de echipamente şi ser­vicii - unul dintre cele mai mari de pe piaţă - nu are încă un câştigător, spune reprezen­tan­tul RCS.