O bancă rusească vrea să vândă bonduri de 220 mil. lei pe Bursă

Autor: Radu Bostan 28.08.2015

Banca Internaţională pentru Investiţii (BII), o bancă multinaţională cu sediul la Moscova, ar putea vinde în această toamnă pe bursa de la Bucureşti obligaţiuni de 221 milioane de lei (50 mil. euro). Obligaţiunile vor fi denominate în lei şi fondurile strânse vor fi folosite pentru a finanţa companiile locale.

Emisiunea este pregătită de BT Securities, divizia de brokeraj a grupului Banca Transilvania, şi va fi precedată de un roadshow cu fondurile de investiţii de la Bucureşti.

"Dacă strângem interes pe piaţă locală estimăm că la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie va avea loc emisiunea", a spus Radu Roşca, directorul general al BT Securities.

Banca Internaţională de Investiţii are un capital propriu de 302 milioane de euro, jumătate venind de la Rusia şi restul de la cinci state UE, inclusiv România, şi de la Cuba, Vietnam şi Mongolia. Banca acordă credite numai companiilor din statele membre.

Firmele locale care au obţinut până acum finanţare de 35 milioane de euro din partea băncii sunt BT Leasing, Agricover Credit IFN şi producătorul de cabluri Romcab.