Producţia de biciclete „made in Romania“ s-a dublat în ultimii trei ani

Autor: Cristina Roşca 31.08.2015

România se apropie „ameninţător“ de podiumul celor mai mari producători de biciclete din UE după ce şi-a dublat producţia în ultimii trei ani.

Anul trecut companiile prezente în România au realizat 820.000 de biciclete, un nivel record pentru piaţa locală ce i-a permis să urce pe locul şase în UE, depăşind ţări precum Franţa şi Portugalia în spatele cărora a stat în fiecare din ultimii ani, potrivit datelor Aso­ciaţiei Industriei Europene a Bici­cletelor COLIBI.

„Văd un potenţial mare de dezvoltare pe piaţa de biciclete din România, românii fiind tot mai interesaţi să îşi cumpere vehicule pe două roţi. Mai mult, Ro­mânia este un produ­cător important de biciclete, iar noi suntem în negocieri cu jucă­tori importanţi pentru a alimenta magazinele de pe piaţa locală“, spune Antoniu Niţuleasa, directorul general al retailerului de echipamente sportive Intersport. 

Cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală a producţiei de biciclete şi părţi componente sunt Eurosport DHS (acţionari din Germania şi China), Mechrom In­dus­try (acţionariat italian) şi Madirom Prod (deţinut de Decathlon).