LG testează piaţa cu un ceas inteligent din aur

Autor: Cătălin Niţu 07.09.2015
LG doreşte să intre pe piaţa accesoriilor inteligente de lux, anunţând LG Watch Ubrane Luxe, o versiune super-premium a smartwatch-ului său rotund lansat anul trecut. Acesta va fi realizat în parteneriat cu magazinul de bijuterii REEDS Jewelers din Statele Unite şi va include piese lucrate manual. Desigur, acest ceas se va găsi în cantităţi limitate, iar preţul va fi unul pe măsură, însă mult mai mic decât preţul cerut de Apple pe varianta Edition a lui Apple Watch.

Corpul ceasului şi încuietoarea brăţării vor fi placate cu aur de 23 de karate, un material mai solid decât aurul de 24 de karate şi mai greu decât cel de 18. LG doreşte astfel să livreze un smart­watch rezistent în timp, care să arate bine şi să îşi merite investiţia de bani. Cureaua va fi realizată din piele de aligator prelucrată manual, care trece prin 50 de paşi separaţi pentru a fi realizată. Pentru realizarea acesteia, au fost angajaţi 30 de specialişti care colaborează în atelierul REEDS. Designul încuietorii a primit de asemenea o atenţie deosebită, fiind realizat după modelul inventat de Louis Cartier în 1910.

Hardware-ul intern rămâne însă acelaşi. Avem de a face cu un display rotund de 1,3inchi în diametru, realizat folosind tehnologia P-OLED cu rezoluţie 320 x 320, sticlă Gorilla 3 pentru protecţie, şi un procesor quad-core Snapdragon 400 la 1,2 GHz. Memoria RAM rămâne de 512 MB, iar acumulatorul de 410 mAh ar trebui să ofere autonomie comparabilă cu modelul deja lansat. Pe lângă toate acestea, LG Watch Urbane Luxe a primit certificare IP67, ceea ce înseamnă că este  rezistent la apă şi particule de praf.

Fiind un produs mai special, vor exista doar 500 de unităţi de LG Watch Urbane Luxe în toată lumea. Acestea vor fi numerotate individual şi vor fi vândute la preţul de 1200 de dolari. Lansarea este aşteptată în luna octombrie.