Proprietarul Altex pariază pe dezvoltarea de software

Autor: Cristina Roşca 03.09.2015
Antreprenorul Dan Ostahie, care controlează retailerul electroIT Altex, liderul pieţei de profil cu afaceri de aproape 1,5 mld. lei anul trecut, a înfiinţat o companie care urmează să dezvolte software pentru jucătorii din retail şi distribuţie.

„Cred că acest domeniu are un potenţial uriaş de dezvoltare, aşa cum era cazul sectorului imobiliar acum 15 ani“, spune antreprenorul.

Compania Axsys Bu­siness Technologies a fost înfiinţată acum o lună, având ca obiect de activitate „tehnologia informaţiei“. Acţionarii companiei sunt Altex România (deţinută de Ostahie) cu un pachet de circa 95% şi Florin David cu aproximativ 5% din titluri. Noua companie va porni la drum cu un număr relativ redus de angajaţi, însă Ostahie afirmă că cifra va creşte în următorii ani, acesta fiind un proiect pe termen lung.

„Vom avea iniţial un număr de 15 programatori, însă ne dorim ca pe parcurs cifra să crească. Acesta este un proiect în care m-am implicat pentru că eu cred în el şi este un pariu pe termen lung. Va trebui să găsim însă angajaţi specializaţi, iar acesta este un proces dificil, piaţa nu oferă suficienţi softişti. Vom încerca de asemenea să anga­jăm tineri pe care să îi creştem şi să îi dezvoltăm in-house“, explică Ostahie.