Nuclearelectrica a cheltuit mai mult cu remuneraţiile conducerii şi bonusurile deşi profitul i-a intrat la apă

Autor: Roxana Pricop 07.09.2015
Nuclearelectrica (SNN), companie de stat ce operează centrala de la Cernavodă, a cheltuit mai mult cu remuneraţiile con­du­cerii în ultimul an deşi profitul s-a deteriorat puternic. Acum administratorii Nuclear­elec­trica le cer acţionarilor să le aprobe noi ţinte de performanţă, de a căror atingere depinde va­loa­rea bonusurilor pe care aceştia le vor încasa.
 
În primul se­mes­tru al anului, Nuclea­re­lectrica a raportat un profit brut de 10,3 milioane de lei, de aproape şapte ori mai mic decât rezultatul brut înre­gistrat în acelaşi inter­val al anului trecut. Po­trivit raportului semes­trial, câşti­gul raportat de companie în S1 este de aproape zece ori mai mare decât indicatorul bugetat. Afacerile companiei au avansat cu 1,3% până la o cifră netă de 845 milioane de lei la finalul primului semestru.
 
Compania a avut cheltuieli aferente contractului de mandat şi  altor organe de conducere şi con­trol, comisii şi comitete (n. red. - chel­tuieli cu remuneraţiile con­du­cerii) de 1,47 milioane de lei în prima jumătate a anu­lui, în creştere cu 47% faţă de acelaşi in­dicator raportat în S1 2014.