Fabrica de panouri fotovoltaice a Altius din Giurgiu merge zi şi noapte. „La două minute scoatem un panou“

Autor: Carol Dan 08.09.2015

Compania caută să se extindă în zona irigaţiilor. „Totul a plecat de la seceta din acest an şi de la problemele pe care le au fermierii.“

Producătorul de panouri fotovoltaice Altius Fotovoltaic, din grupul Bomax controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu, merge la foc continuu, pe fondul cererii în creştere în afara ţării şi al interesului mare pentru acest sector din partea firmelor industriale din România, spune Ion Murgescu, directorul general al companiei.

Grupul Bomax este implicat în energie şi dezvoltare imobiliară. Pentru acest an compania şi-a stabilit o ţintă de exporturi de 8 mil. lei (1,8 mil. euro), jumătate din cifra de afaceri bugetată. Anul trecut, compania a derulat afaceri de 13 mil. lei, iar pentru acest an se aşteaptă la 16 mil. lei (3,6 mil. euro). „La fabrica din Giurgiu lucrăm în două schimburi. La două minute scoatem un panou. A crescut cererea în afară“, afirmă Murgescu. El adaugă că Altius Fotovoltaic a găsit un client în Franţa pentru panourile fabricate la fabrica din Zona Liberă Giurgiu şi un altul în Italia, la rândul său producător de panouri solare, care, depăşit de cerere, a propus companiei româneşti „o colaborare pe termen lung“.