BCR Locuinţe aduce un credit cu dobândă fixă necondiţionat de contract de economisire-creditare

Autor: Liviu Popescu 11.09.2015

BCR Locuinţe, una dintre cele două bănci specializate pe nişa de economisire-creditare în domeniul locativ, acordă un credit în lei cu dobândă fixă de 5,95% pe an, iar obţinerea acestei finanţări nu este condiţionată de semnarea unui contract de economisire-creditare.

Împrumutul este destinat finanţării activităţilor de modernizare, reabilitare, consolidare sau extindere a locuinţei. Valoarea maximă a creditului este de 400.000 de lei pe an, iar cea minimă de 22.000 de lei. Perioada pentru care se acordă creditul este de 15 ani, banca acceptând până la trei coplătitori interni şi/sau externi.

Avansul în cazul creditelor care au ca destinaţie modernizarea, reabilitarea, extinderea şi consolidarea este 0% în cazul creditelor mai mici de 88.000 lei şi de 20% în cazul creditelor mai mari de 88.000 lei. Pentru creditele care au ca destinaţie construcţia, avansul este de 25% din valoarea de piaţă. Sistemul de economisire-creditare, de inspiraţie germană, a fost adus pe piaţa locală de băncile austriece Raiffeisen şi BCR-Erste.