Algele de pe Dunăre, cea mai mare provocare la ediţia a treia a Boat Fishing Challenge. Au câştigat pescarii care s-au adaptat

Ziarul Financiar 14.09.2015

Cea de-a treia editie a competitiei de pescuit extrem pe Dunare, Boat Fishing Challenge, organizata de Hartapescar.ro, a avut loc sambata, 12 septembrie, in jurul insulei Mocanu, in apropiere de Giurgiu.

Cotele joase si caldura din ultima perioada au determinat aparitia unui fenomen foarte rar pe Dunare, alge purtate in cantitati mari de curent si care s-au agatat necontenit de firele pescarilor.

Desi in aceste conditii pescuitul a fost aproape impracticabil, pescarii si-au adaptat strategiile si s-au axat pe tehnici de feeder cu lansari in apropiere de mal, acolo unde curentul este de obicei mai slab. Departajarea s-a facut in capturi mici, dar numeroase. Premiul pentru cea mai mare cantitate de peste a fost castigat de echipa giurgiuveana alcatuita de Marian Bejgu si Mugur Frone (cu cantitatea de 2,7kg), iar premiul pentru cea mai mare captura a revenit echipei formata din George Ciobanu si Emanuel Manda (rosioara, 200g).

Boat Fishing Challenge este competitia de pescuit extrem pe Dunare organizata pentru a treia oara consecutiv de Hartapescar.ro, harta Google a pescarilor din Romania. In aceasta competitie se practica pescuitul pe Dunare din barca, in echipe a cate doi pescari, iar tehnicile pescarilor sunt la alegere. Provocarea este ca echipele sa reuseasca sa scoata de sub ape cea mai mare cantitate de peste si cea mai mare captura intr-un interval de 8-9h si in locuri salbatice alocate prin tragere la sorti.