Un grup de investitori pariază 40 mil. € pe dezvoltarea a 5.000 de locuri în campusuri studenţeşti în Capitală

Autor: Ioan Dornescu 16.09.2015
Un dezvoltator având în spate mai mulţi acţionari străini a construit două cam­pu­suri studenţeşti în Bucureşti cu 1.600 de lo­curi de cazare în cadrul unui proiect de­nu­mit ARCCA, care presupune atingerea unui ni­vel de 5.000 de unităţi în următorii trei ani, printr-o investiţie totală de peste 40 mil. euro.
 
„Ideea proiectului a început acum patru ani cu o cercetare de piaţă cantitativă şi cali­ta­tivă făcută de noi pentru a înţelege mai bine nevoile studenţilor. Am avut un con­sul­tant din Oxford, cel mai cunoscut oraş uni­ver­sitar, care este managerul unui campus de câ­teva mii de locuri şi beneficiem de expe­rienţa unui arhitect cu multe proiecte euro­pene în domeniul cazărilor pentru studenţi, cam­pusuri universitare şi proiecte dez­voltate de diverşi privaţi pentru stu­denţi“, a declarat pentru ZF Aurelia Biţă, 35 de ani, managerul ARCCA.
 
Principalii investitori implicaţi în acest proiect sunt doi oameni de afaceri din Belgia, res­pectiv Anglia, a spus Aurelia Biţă, fără să ofere alte detalii privind identitatea acestora. Una dintre companiile implicate în proiect este Campus Facilities SRL, controlată de Alosori Limited din Cipru.