Ghosn: Vom face tot posibilul ca România şi uzina de la Mioveni să rămână cât mai competitive

Autor: Bogdan Alecu 16.09.2015
Carlos Ghosn, preşedintele şi CEO al Alianţei Renault-Nissan consideră România a fi o ţară competitivă din punct de vedere economic în acest moment, în ciuda problemelor pe care aceasta le are cu infrastructura rutieră şI feroviară, necesară pentru a susţine exporturile.

“România este o ţară competitivă în momentul de faţă. Noi ne luptăm să o menţinem competitivă deoarece miză este mare pentru noi. Vom face totul pentru a ne asigura că furnizori noştri şi uzina din România rămân competitive. Este o uzină foarte mare pentru noi şI avem o prezenţă mare pe piaţă”, a spus Carlos Ghosn într-un interviu acordat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.
 
Declaraţia sa vine în contextul în care grupul francez a demarat în acest an la Mioveni un proces de automatizare a uzinei şI are în plan creşterea nivelului de robotizare de la 5% anul trecut la 20% în următorii trei ani. Cei mai mulţi roboţi vor fi instalaţi în secţia de presaj, unde condiţiile de muncă sunt mai dure şi există un risc mai mare de producere a unor accidente.