Un avocat al Leaua & Asociaţii a preluat conducerea Curţii de Arbitraj a Camerei de Comerţ

Autor: Corina Mirea 17.09.2015
Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a România (CCIR) şi-a ales un nou preşedinte în persoana avocatului Ştefan Deaconu, fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu.

Deaconu este avocat de meserie, profesează în cadrul Baroului Bu­cureşti şi a fost profesor uni­versitar în drept constituţional şi sis­tem normativ al UE în cadrul Univer­sităţii din Bucureşti.

În prezent, noul preşedinte al Curţii de Arbitraj al CCIR este şi membru în Consiliul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti.

El face parte, în prezent, din echipa casei de avo­­catură Leaua & Aso­ciaţii, fiind se­nior partner, şi anterior a mai lucrat pen­tru Curtea de Arbitraj Comercial In­­ternaţional, însă ca arbitru.

Ştefan Dea­­conu s-a familiarizat şi cu sectorul public, trecându-şi în CV funcţii precum cea de director în Senatul României (2004-2005), cea de consilier prezi­den­ţial şi poziţia de şef al Departamentului Consti­tuţional Legislativ al Administraţiei Preziden­ţiale (2005-2012). Alegerea sa la conducerea „arbitrului juridic“ din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a României ar trebui să tragă un semnal de alarmă în mediul de business din România, dar şi în rândul juriştilor cu privire la beneficiile pe care le are rezolvarea disputelor comerciale în detrimentul ap­elării la instanţele judecătoreşti, spune CCIR.