Topul celor mai mari comisioane bancare la retragere de la bancomat. Unele bănci taxează şi pentru simpla afişare a solduluil. BCR este cea mai scumpă bancă

Autor: Liviu Popescu 17.09.2015

Comisioanele continuă să fie o sursă de câştiguri pentru bănci. Activitatea anemică de creditare din ultimii ani i-a împins pe bancheri spre comisionarea chiar şi a simplei afişări a soldului la bancomat.

Băncile percep comisioane chiar şi de 0,25% din suma retrasă dacă tranzacţia se face la bancomatul instituţiei de credit care a emis cardul, însă pentru retragerile pe care clienţii le fac la ATM-urile altei bănci, comisionul poate să ajungă şi la 1% plus o sumă fixă.

Nici simpla ope­ra­ţiune de afişare a soldului pe ecranul bancomatelor nu a scăpat necomisionată de bănci, în unele cazuri taxa pentru interogarea soldului la propriul bancomat ajungând chiar şi la 50 de bani.

Patru dintre cele mai mari bănci (BRD, Banca Transilvania, ING şi Volksbank) nu taxează clienţii care îşi verifică soldul la ecranul ATM-urilor din reţeaua proprie. De altfel şi BCR a promis că va intra pe lista băncilor care nu percep comisioane pentru retragerea numerarului de la ATM-urile proprii, dar şi pe lista celor care au comisioane zero pentru interogarea soldului, începând cu 1 octombrie.