Cel mai puternic trader din energie se divizează şi atacă pieţe noi: „Ajunseserăm prea mari“

Autor: Roxana Petrescu 17.09.2015

Tinmar Ind, cel mai mare trader de energie din Ro­mâ­nia, un business deţinut de omul de afaceri Augus­tin Oancea şi care anul acesta ar putea ajunge la afaceri de 650 de milioane de euro, a luat decizia de a se diviza. Logica din spatele acestei mişcări este chiar dimen­siu­nea considerabilă la care a ajuns afacerea, dar şi dorinţa de a ataca un nou segment de piaţă. Potrivit proiectului de divizare depus de companie la Registrul Comerţului, din Tinmar Ind ar urma să se desprindă două companii, Tin­mar Energy şi Tinmar Gas. Astfel, după aplicarea aces­tui plan, Tinmar Ind ar ur­ma să se ocupe de comer­cia­lizarea combustibililor, Tinmar Energy de furnizarea de energie, iar Tinmar Gas de fur­ni­zarea de gaze naturale.

„Ne-am dorit o împărţire clară a businessului pentru că deja ajunseserăm prea mari. Procesul va mai dura însă“, spune George Voicu, actualul director al departa­men­tu­lui de energie electrică şi gaze naturale din cadrul Tinmar Ind.

Tot în acest plan se arată că una dintre intenţiile Tinmar pe termen mediu este intrarea pe segmentul con­su­matorilor care încă mai beneficiază de tarife regle­men­tate, populaţie şi mici companii, care treptat vor intra în piaţa liberă odată cu eliminarea tarifelor până în 2017.