În România sunt mai multe oportunităţi decât provocări. Există cerere, indicatorii economici sunt pozitivi

Autor: Ioan Dornescu 21.09.2015

Pierre-André de Chalendar, 57 de ani, are pe mână businessul de 40 de miliarde de euro al grupului francez din construcţii Saint-Gobain. Şeful grupului a făcut săptămâna trecută o scurtă vizită în România pentru a marca alături de partenerii locali aniversarea a 350 de ani de existenţă a grupului.

Pierre-André de Chalendar, chair­man şi CEO al Saint-Gobain, unul dintre cei mai puternici executivi care şi-au trecut Ro­mâ­nia pe agenda de business din acest an, spune că afacerile grupului francez în România vor bifa o creştere de o cifră în acest an, în contextul în care piaţa locală dă semne de redresare, după trei ani de suferinţă.

„Am avut un prim semestru foarte bun. Piaţa nu a mers foarte bine în ultimii trei ani, dar situaţia s-a redresat, iar activitatea din construcţii s-a îmbunătăţit. Sper că noi vom evolua un pic mai bine decât piaţa. Industria construcţiilor merge bine şi credem că acest trend va continua. Cererea există, indicatorii economici sunt pozitivi“, a spus puternicul executiv francez, într-un interviu acordat Ziarului Financiar.