Cine sunt cei trei noi investitori în platforma online de recrutare Smartdreamers: doi avocaţi şi un dezvoltator imobiliar

Autor: Ioana Nita 23.09.2015

Cei trei noi investitori ai platformei online de recrutare Smartdreamers sunt avocaţii Mihai Guia, Cristian Lina şi antreprenorul local cu afaceri în imobiliare Octav Cobzăreanu.

Mihai Guia şi Cristian Lina sunt fondatorii casei de avocatură Lina & Guia, care din 2011 este asociată cu casa de avocatură britanică Eversheds. Printre cele mai mari tranzacţii în care firma a fost implicată de-a lungul timpului a fost achiziţia Zapp de către Cosmote (actual Telekom).

Octav Cobzăreanu este partener în cadrul dezvoltatorului imobiliar RC Euroconstruct Mansarde din anul 2011, înainte lucrând în cadrul subsidiarei locale a companiei americane de consultanţă imobiliară Colliers International. El nu este antreprenorul care a adus Tuborg în România, aşa cum a scris ZF în ediţia de marţi, între cei doi oameni de afaceri fiind doar o coincidenţă de nume, potrivit reprezentanţilor Smartdreamers.

Guia, Lina şi Cobzărescu au intrat în acţionariatul SmartDreamers SRL, compania care administrează platforma online cu acelaşi nume, după ce au achiziţionat un pachet de acţiuni de 11% împreună cu ceilalţi trei investitori ai start-up-ului - Radu Atanasiu, Danu Temelie şi Mălin-Iulian Ştefănescu. 

Pachetul de acţiuni a fost cedat de fondatorii Smartdreamers - Adrian Daniel Cernat, Marius Huza şi Mihai Ceuşan. Valoarea investiţiei s-a ridicat la câteva zeci de mii de euro, reprezentanţii companiei nedezvăluind suma exactă.