După ce a fost umilit public, ”băiatul deştept” care a ridicat preţul la medicamentul contra SIDA de la 13 la 750 de dolari are remuşcări şi vrea să ieftinească pastila. Nimeni nu ştie însă cu cât

Autor: Alexandra Marcu 23.09.2015

Turing Pharmaceuticals, compania de medicamente care a generat polemici la nivel internaţional din cauza scumpirii cu 5.000% a unui medicament împotriva SIDA, a declarat astăzi că va reduce preţul Daraprim, însă nu au menţionat cu cât, scrie Business Insider.

Martin Shkreli, şeful executiv al companiei farmaceutice, a devenit noua faţă a Americii în controversatul scandal care a avut în centru majorarea preţului pastilelor de Daraprim de la 13.50 de dolari la 750 de dolari.

Acum ceva vreme, aceeaşi tabletă costa doar 1 dolar.

 

Medicamentul împotriva bolilor parazitare Daraprim a fost achiziţionat în luna august de către Turing Pharmaceuticals, el existând pe piaţă deja de 62 de ani. Compania care produce pastilele a crescut preţul unei tablete de la 13.50 de dolari la 750 de dolari într-o noapte.

“Creşterea preţului tabletelor ar putea forţa spitalele să folosească terapii alternative care ar putea să nu fie la fel de eficiente”, a spus Judith Aberg, şeful diviziei de boli infecţioase de la Şcoala de Medicină din Mount Sinai.