Valentin Tomşa pleacă de la SAP după 14 ani. Interimatul va fi asigurat de Dragoş Petrea

Autor: Adrian Seceleanu 29.09.2015

Valentin Tomşa, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri din industria locală de IT, se va retrage la 1 octombrie din funcţia de director general al subsidiarei locale a producătorului german de software SAP, conform unui anunţ al firmei.

“Începând cu 1 octombrie, Valentin Tomşa se va retrage de la conducerea SAP România, subsidiara locală a SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business şi tehnologie. Manager interimar va fi Dragoş Petrea, în prezent SAP Channel Lead pentru regiunea Europei de Sud-Est. Conducerea interimară a SAP România va fi asigurată de către Dragoş Petrea, care are mai mult de 12 ani de experienţă în industria IT locală, din care peste 5 ani în cadrul SAP. În prezent, Dragoş este SAP Channel Lead pentru regiunea Europei de Sud-Est, respectiv România, Bulgaria, Slovenia, Croaţia şi Republica Moldova”.

„Valentin Tomşa a ajutat la poziţionarea SAP ca standard în industria locală de software şi a dezvoltat organizaţia locală, în prezent numărând câteva sute de angajaţi implicaţi în activităţile de vânzare şi consultanţă. Avem cele mai înalte aprecieri pentru modul în care Valentin a condus operaţiunile SAP în ultimii 14 ani, precum şi pentru importantele contribuţii pe care le-a adus atât business-ului din România, cât şi la nivelul Europei de Sud-Est, şi îi urăm succes în planurile sale de viitor”, a declarat Vojislav Genić, Managing Director SAP pentru regiunea Europei de Sud-Est.

SAP România a înregistrat anul trecut afaceri de 173,9 mil. lei, în creştere cu 44,7% şi a avut un număr mediu de 308 angajaţi, cu 99 mai mulţi în raport cu anul precedent.