Unde vor să locuiască expaţii: Floreasca, Dorobanţi, Kiseleff-Aviatorilor, Primăverii, cele mai căutate zone

Autor: Alina Oprea 01.10.2015

Cererea de proprietăţi la închiriere în partea de nord a Bucureştiului din partea expaţilor şi diplomaţilor a crescut în acest an cu 7% pe segmentul de apartamente şi cu 5% pe segmentul de vile, potrivit unui studiu al grupului de firme imobiliare Nordis.

Cele mai căutate zone sunt Floreasca, Dorobanţi, Kiseleff-Aviatorilor, Primăverii, Şoseaua Nordului - Herăstrău, Băneasa şi Pipera. În primele nouă luni din 2015, 35% din cumpărătorii din zonele rezidenţiale premium ale Capitalei au fost investitori.

„Expaţii vin în România, în proporţie de peste 70%, însotiţi de familii, ceea ce îi determină să aleagă cu precădere zona de nord, deoarece aici se află cele mai bune grădiniţe cu predare bilingvă, şcoli internaţionale, o arie foarte mare de parcuri şi spaţii verzi, dar şi imobile noi, cu suprafeţe mari şi finisaje premium“, arată Nordis. 

Cele mai solicitate apartamente de lux sunt cele cu trei şi patru camere, atât la închiriere, cât şi la vânzare. Potrivit studiului, 41% din apartamentele solicitate de chiriaşii de lux în zona de nord au trei camere, 30% au patru camere, 23% sunt locuinţe cu două camere, în timp ce doar 4% sunt garsoniere.