Top 10 cele mai furate mărci auto din România

Autor: ProMotor 03.10.2015

Până la jumătatea anului 2015, se înregistraseră peste 226 de furturi de autoturisme în România, conform site-ului politiaromana.ro. Cele mai furate mărci sunt şi cele mai populare pentru români, cu unele excepţii. 

Cele mai furate mărci auto din România sunt, în general, şi cele mai populare printre clienţii români, topul celor mai furate 10 mărci fiind destul de similar celui cu cele mai vâdute mărci. Dar există şi excepţii, pentru că anumite mărci de volum sunt furate foarte rar, pe când anumite mărci premium sunt deosebit de căutate de către hoţii de maşini.

Atunci când cumperi o maşină, ar trebui să ţii cont de faptul că anumite mărci sunt evitate de hoţi. Printre ele, Citroen, Peugeot, Fiat - aici nu avem nicio surpriză, pentru că sunt evitate (pe drept, pe nedrept) şi de clienţi. Dar avem şi mărci precum Skoda, Kia, Hyundai în zona de volum, care nu sunt furate nici pe departe precum Volksvagen, Opel sau Ford. În zona premium avem Volvo, care este o maşină sigură şi din acest punct de vedere - nu e dorită de către hoţi.

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro