Un procesator de carne din Vaslui acuză: „Nu găsim forţă de muncă. Cei din ţară preferă ajutoarele sociale“

Autor: Cristina Roşca 02.10.2015

Reprezentanţii grupului de firme Morandi din judeţul Vaslui, cu activităţi atât în producţia şi pro­ce­sa­rea de carne de pui, cât şi în re­tail, spun că au probleme în a găsi for­ţă de mun­că pentru că mulţi români au ple­cat din ţară, iar cei ră­maşi preferă aju­toarele sociale.

„Echipa noastră numără peste 130 de persoane. Ne confruntăm însă cu o problemă la care greu găsim rezol­va­re, respectiv lipsa forţei de muncă în zo­na judeţului Vaslui. Cei tineri, dar şi cei experimentaţi au mi­grat să mun­cească fie în alte localităţi, dar mai ales în alte ţări. Foarte mulţi dintre cei care au rămas în ţară pre­feră să trăiască din ajutoarele sociale pe care statul le asigură“, spune Alina Moraru, direc­to­rul de marketing al com­paniei con­trolate de familia Moraru.

Grupul Morandi şi-a bugetat pen­tru acest an o cifră de afaceri cu­mu­lată de 66 de milioane de lei, în creş­tere cu 38% comparativ cu 2014.

„Ca unităţi de producţie, Moran­di deţine patru ferme proprii de creş­tere a păsărilor, cu o capacitate de apro­ximativ 630.000 de pui per serie, şi o unitate de tranşare de carne de pui.“ Grupul deţine şi o re­ţea de zece ma­gazine proprii în zo­na Moldovei, unde comercia­li­zează pro­duse pre­cum carne de pui şi ouă. Produsele com­paniei sunt vândute şi în reţelele Billa, Carrefour, Mega Image şi Profi, care au în total peste 1.000 de magazine.