Ministrul Mediului, la ZF Live: Românii care deţin Volkswagen nu vor achita nicio taxă suplimentară. Aceasta va fi imputată producătorului. Vom cere despăgubiri VW

Ziarul Financiar 02.10.2015

Statul român va cere despăgubiri de la Volkswagen. Atâta timp cât cetăţeanul român a cumpărat o maşină de bună credinţă, a plătit o sumă extrem de mare pentru această firmă, nu este normal ca taxa de mediu să o recuperăm de la persoanele fizice, a declarat la ZF Live Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului. 

”Taxa de mediu o vom recalcula şi o vom imputa producătorului sau reprezentantului companiei respective. Românii nu au de ce să plătească această taxă suplimentară. Este atributul celor care au înşelat actualul proprietar, care a fost de bună credinţă”, a adăugat ministrul. 

În primul rând că sunt două lucruri diferite: faptul că au fost înşelaţi proprietarii şi trebuie să calculăm diferenţa de taxă de mediu şi trebuie să dăm şi o amendă producătorului, tot pentru înşelătorie.

Noi teste proprii nu putem face, lucrul acesta poate să îl facă RAR-ul. Noi putem să ne dăm suportul pentru alte lucruri pe car le va cere RAR-ul.