Sectorul agriculturii a suferit pagube de 25 de milioane de euro în acest an din cauza secetei

Autor: Theodor Istrate 07.10.2015

Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Vaslui au raportat pierderi de peste 108 milioane de lei, respectiv 24,7 milioane de euro, provocate de seceta din perioada aprilie - august.

În total, în Vaslui, au fost calamitate 135.021 de hectare de teren, ceea ce reprezintă o treime din suprafaţa agricolă a judeţului. Cele mai afectate au fost producţiile de porumb (42.144 hectare), grâu (39.765 hectare) şi floarea soarelui (33.903 hectare).

”În total, există 7.373 de fermieri afectaţi în mod direct şi pentru care comisiile locale de evaluare a pagubelor au încheiat procese verbale de pagube provocate de secetă. Dintre aceştia, 366 de producători agricoli sunt societăţi comerciale sau agricole, restul fiind asociaţiile familiale şi de creştere a animalelor, întreprinderile individuale sau persoane fizice autorizate, precum şi producători individuali ”, a declarat, miercuri, directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu.

Datele centralizate de către Direcţia Agricolă Vaslui, în urma centralizării datelor transmise de comisiile locale de evaluare a pagubelor din agricultură, vor fi raportate ministerului de resort în speranţa că producătorii agricoli vor fi despăgubiţi.